Lavida Dagbesteding

Dagbesteding

Recreatieve dagbesteding

Recreatieve dagbesteding heeft het doel om u te begeleiden bij het structuur geven aan de dag en een zinvolle invulling hiervan. Dagbesteding kan ook eenzaamheid voorkomen en de mantelzorger ontlasten. Zodoende kunt u zolang mogelijk thuis blijven wonen. De activiteiten vinden plaats in groepsverband en kunnen heel verschillend zijn zoals: creatieve, muzikale of ‘beweeg’-activiteiten, koken, tuinieren en spelletjes doen.

Is dagbesteding iets voor u?

De recreatieve dagbesteding is bestemd voor oudere en jongere mensen met beperkingen, die begeleiding nodig hebben in hun dagelijks functioneren. Op werkdagen worden er mensen met een ouderdoms-, psychische, psychogeriatrische beperkingen ontvangen.

U woont zelfstandig en wilt graag begeleiding bij uw bezigheden gedurende de dag. Bij de dagbesteding ontmoet u andere mensen en kunt u gezamenlijke activiteiten ondernemen. Ook is het mogelijk om bij de dagbesteding vaardigheden te oefenen om uw fysieke gesteldheid weer op peil te brengen en of houden. Voldoende drinken en dagverse gezond eten horen daar uiteraard ook bij.

Uw mantelzorger

Als u de dagbesteding bezoekt, heeft uw mantelzorger de ruimte om even andere dingen te doen. Zo kan hij/zij weer nieuwe energie opdoen en u beter ondersteunen als u thuis bent. Ook dit maakt dat u langer thuis kunt blijven wonen.

Wat gaat u doen?

Het programma verschilt per dag en is afhankelijk van het aantal personen, het weer en de behoefte van aanwezigen. Wat we standaard gedurende de dag wel doen is een half uurtje lopen, dit is goed voor uw gezondheid en vertraagt onder andere het proces van dementie. Activiteiten in de huiskamer kunnen bestaan uit gespreksgroepen, geheugentrainingen, gezelschapsspelletjes en muziek. Het aanbod van creatieve activiteiten kunnen bestaan uit mozaïek, houtbewerking, schilderen, tekenen en kleuren, bloemschikken en seizoensgebonden creaties.

Uw interesses en vragen zijn het uitgangspunt voor de invulling van het dagprogramma. Het gaat erom dat u zich prettig voelt en invulling kunt geven aan dingen die voor u belangrijk zijn. Voordat u start met dagbesteding gaat één van onze medewerkers hierover met u in gesprek.

Ook bestaat er de optie om opgehaald en thuisgebracht te worden (mits indicatie voor vervoer is afgegeven).

Kom ik in aanmerking?

Wilt u gebruik maken van recreatieve dagbesteding? Dan kunt u zich bij LaVida aanmelden.

Voor mensen die niet in aanmerking komen voor dagbesteding zijn onze dagactiviteiten wellicht een goed alternatief.

© 2024 Lavida Dagbesteding

Thema door Anders Norén